Blog

De ongelooflijke (en weinig bekende) manier waarom parfum je meer aantrekkelijk kan maken dan je denkt

Waarom dragen we parfum?

Om lekker te ruiken natuurlijk!

Maar er is meer dan dat. Onderzoeksteams hebben jaren doorgebracht om precies te weten waarom we parfum willen dragen en of het soort geur die we beslissen om op onszelf te spuiten al dan niet invloed heeft op een potentiële partner.

Wat blijkt; ja dat werkt zo 😉 en het heeft veel te maken met ons DNA.

Iedereen heeft een belangrijk histocompatibility complex (MHC), dit zijn de genen die het immuunsysteem uitzoeken (bij ons houden, het is het waard).

Bij het uitzoeken van een partner zoeken we naar iemand die verschillende MHC genen van ons heeft, omdat het zou betekenen dat een nakomeling beter uitgerust zal zijn om ziektes te bestrijden.

In een studie genaamd Sweaty T-Shirts en Human Mate Choice (catchy, nee?), werden mannen gevraagd om een ​​T-shirt zonder parfum of andere sterke geur te dragen.

Vrouwen werden vervolgens gevraagd de T-shirts te ruiken en te zeggen voor welke zij de voorkeur hadden.

Wat blijkt; vrouwen gaven de voorkeur aan de geur van T-shirts die door mannen waren gedragen waarvan de MHC genen op hun eigen manier verschillend waren.

Nog belangrijker, in een ander experiment, hadden vrouwen de neiging om het soort parfum te dragen die hun eigen geur nabootsen, waardoor hun MHC genen aan potentiële partners worden geadverteerd. Dus wat betekent dat voor ons en hoe beslissen we onze eigen geur? Kies de geur die bij onze MHC past, en we zullen hoogst waarschijnlijk onze perfecte partner vinden.

God, wat fijn om te weten!

Er is echter een gedachte over het dragen van een geur die betekent dat je meer zoals jezelf ruikt. Daarom doen de bloemengeuren  zoals Arquiste met infanta en flor of de Jul et Mad met nea het zo goed bij vrouwen. Door de hoofdbestanddelen, ofwel top notes, helpt het je om meer naar jezelf te ruiken, omdat het als een booster voor je persoonlijke geur werkt. Leuk hè?

Zo werken de musk en de hout geuren beter bij de mannen zoals de Von Euserdorff met Classic Vétiver of de Histoires de Parfum met 1828.

Die ervoor zorgen dat ze zich meer aantrekkelijker voelen en ruiken, waardoor ze het gevoel krijgen mannelijker over te komen.

Maar hoe vind je de juiste geur?

1. Voordat je gaat winkelen, denk aan een parfum waar je al van houdt en probeer erachter te komen wat de topnotes zijn.

2. Spuit wat geuren op je huid, loop weg en denk erover na. Drink een kopje koffie en bedenk welke je lekker vindt.

3. Nooit winkelen met een vriend; altijd, altijd altijd alleen gaan. Als je met een vriend gaat, hebben ze de beste bedoelingen, maar iedereen heeft verschillende smaken. Vertrouw op je eigen oordeel.

4. Dan, stel jezelf de vraag: Hoe vind je de parfum? En voel je je aantrekkelijker met wat je op hebt? Krijg je een soort van euforisch gevoel?

5. Een echt goed teken van een goed geparfumeerd parfum is als je het na een tijdje niet meer op jezelf kan ruiken, want, je voelt hem al, je ruikt naar jezelf…